Saturday, October 23, 2010

Antoine Dodson - We Gonn' Find You

Aku rasa akulah orang terakhir tengok video Antoine ni. Kalau ko tak tengok lagi, maknanya korang lah yang paling last. Video ni dah lama jadi viral dalam internet, tapi tak tahu pulak yang schomoyoho (the gregory brother) ni dah buat auto-tune. View pun dah 35 juta..




Memang kena terima kenyataan, inilah sense of humour masyarakat internet sekarang. Antoine ni asalnya meluahkan kemarahan dia dalam berita NBC selepas adik dia cuba dirogol dalam rumah diorang sendiri. Link. Cara dia bercakap yang agak flamboyant and really passionate menyebabkan dia mendapat perhatian, samalah juga dengan ‘Moustache Cigar man’, dalam masa sehari semalam, tersebar seluruh dunia, view beratus-ratus juta, siap buat t-shirt.  Selepas tu? Tak tahu nak buat apa. Yang untung, penjual t-shirt. Semuanya bermula, selepas kes adik yang cuba dirogol. Kesian jugak dekat dia ni, dah profession hairstylist, mesti la lembut sikit, mulut lancar sikit..

Jonathan Capehart, editorial page writer for  The washington Post –  “Dodson is one of the strongest people we’ve seen in a while"

The video of Dodson's television interview went viral and then inspired several musical remixes, including a video by musical group The Gregory Brothers, known as the "Bed Intruder Song", which in turn inspired many further covers and remixes.

Labels:

2 Comments:

Blogger Syed Ahmad Fathi said...

Aku malas nak tgk video tu. Camne dia boleh feymes?

October 24, 2010 at 10:14 PM  
Blogger fEast91 said...

video viral
meaning cara dye cakap lawak semacam, so utk tingkatkan lawak dye up to 11, org buat autotune (automatic buat lagu).
So pastu snowballing effect berlaku, sampai 35 000 000 + views.
asalnye sbb adik dye hampir dirogol
humanity is this low

October 26, 2010 at 7:09 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home