Saturday, October 30, 2010

Nikon Small World - Enhancing Creativity

Sudah 30 tahun Nikon pertandingan Small World Photography yang melihat kreativiti fotografi dalam perspektif yang baru, microuniverse. Innovative photographers against some of the most scientifically minded artists in the world. The contest is based around capturing some of the tiniest images known to man, and framing it as art.electronicbeeats.net. Disebabkan ketiadaan minat dalam dunia fotografi ni, maklumat tentang pertandingan ini, aku hanya tahu secara surfacenya sahaja. Kalau sesiapa nak tahu lebih lanjut, check link di bawah. Aku kat sini cuma nak kongsi gambar-gambar yang aku rasa menarik untuk dikongsi. Kebanyakan gambar-gambar lain, aku tak berapa minat dan ada sesetengah tu, menyakitkan mata. 

Fabrice Parais of Caen, France. Larve head (x30) 2010 Winner

Snowcrystal by Pekka Honkoski
Soap Film by Gurt Guether
Hydra viridissima by Dr. Stephen F. Lowry (x10)
Nicotiana benthamiana plant by Dr. Heiti Paves
Sesiapa yang berminat, pasang niat dulu. Dah dapat pangkat Dr., ada gadjet, ada budget, boleh la try.

Link-link:

Labels: ,

2 Comments:

Blogger Syed Ahmad Fathi said...

Pergh abe KS dah join geng2 DSLR lah!

October 30, 2010 at 1:31 PM  
Anonymous KS said...

join apenye...ak bacaje...lawa jugak gamba2 tu...

October 30, 2010 at 1:58 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home