Saturday, November 6, 2010

Nikmat Seks dan Nafsu binatang

Selepas aku post pasal obor-obor gergasi dalam Facebook. Ada kawan aku  yang komen yang maksudnya lebih kurang..."obor-obor pun ada nafsu jugak". Teringat lah aku dengan Bonobos. Siapakah atau apakah Bonobos?


Ini adalah gambar Bonobos yang paling sopan boleh dicari. Kalau korang cuba search sendiri Bonobos dalam Google, baru korang boleh tengok sendiri gambar yang 'tak sopan tersebut'. Apa kaitan Bonobos dengan seks? Mengikut sesetengah saintis. Haiwan hanya melakukan hubungan intim hanyalah sekadar proses reproduction. Hanyalah dolphin, chimpanzee, dan Bonobos ni sahaja yang melakukan hubungan seks untuk mencapai kepuasan hawa nafsu. Dan manusia...

'Special'nya Bonobos ni ialah, mereka-mereka ini juga melakukan seks homoseksual, tanpa mengira umur. Seks juga menjadi aktiviti sosial yang menghubungkan antara beruk-beruk ini. Inilah beruk. Bonobos ini jugak dikatakan lebih banyak buat seks daripada manusia. Pagi, petang siang dan malam. Dan ada dikalangan beruk-beruk ini, dan binatang lain, turut melakukan perbuatan terlarang yang manusia buat, yang malas aku nak sebut. 

Tapi, ada jugak saintis yang mengatakan, sifat binatang untuk mengawan itulah yang menjadi orgasm bagi mereka...So, obor-obor, amoeba, paramecium, tikus, gajah, ada nafsu? Sesiapa berminat, sila sambung mambaca ikut link dibawah. Sekian.

Link-link:


Labels: ,

4 Comments:

Blogger Syed Ahmad Fathi said...

Boleh caye ke nih?

November 6, 2010 at 1:44 PM  
Anonymous KS said...

HAahahhh...fathi...kenapa x check gamba...link yg diberi....

November 6, 2010 at 2:38 PM  
Blogger Syed Ahmad Fathi said...

internet slow ar abe ji.

November 6, 2010 at 3:29 PM  
Blogger fEast91 said...

aku berminat nak tekan... tp takut terluka memori

November 7, 2010 at 12:54 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home