Thursday, February 24, 2011

‘Bawa pulang anak kami di Moscow’ - BeritaHarian Online

‘Bawa pulang anak kami di Moscow’

Boleh baca laporan penuh di link tersebut. Tapi yang paling utama, isi penting yang menjadi perhatian adalah quote daripada Bapa Risau ni.
Persoalan yang ingin saya ajukan, adakah wujud komplot pihak tertentu yang sengaja menghantar aset pelajar terbaik kita ke negara mundur seperti Russia? Adakah mereka sengaja mensabotaj supaya semua mereka yang cerdik ini akan dipandang hina dan dungu pada suatu hari nanti?
Hah? Mundur? Memanglah Russia nampak macam dull sikit. Russia dah lalui berapa banyak perang? Kalah berapa? Lagi satu, kalau seseorang tu tinggal lebih kurang setahun di Russia, barulah dia tu akan lebih memahami kenapa Russia ni nampak pelik sikit berbanding beberapa negara maju lain. Musim sejuk sini memang boleh 'membunuh'. Ingat dulu London (?, tak ingt sangat, tapi London rasanya) yang darurat kerana musim sejuk melampau, -19. Kat Russia -25 seminggu berturut turut, takde masalah.
     Malas nak komen banyak-banyak. Lantaklah. Lebih malas nak komen pasal KOMPLOT dan SABOTAJ..???

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

kalau 'bapa risau' ni pikir yg MARA baru nk start hantar budak MRSM pegi rusia, mmg la bapa ni tk byk buat research. MARA dh lama dh hantar budak pegi rusia, sama jgk dgn JPA (kerajaan). haih~

February 24, 2011 at 10:52 AM  
Blogger Syed Ahmad Fathi said...

Gapo nada maroh beno ni ji? Aku search kat google keluar blog muh.Hebat nanang.

February 24, 2011 at 2:10 PM  
Anonymous kreutzersonata said...

Hahah..bukan maroh..tapi kesian. Kalau anak dia betul-betul aset negara, buang kat laut jadi pulau, buang kat hutan jadi bukit...

February 24, 2011 at 11:37 PM  
Blogger Syed Ahmad Fathi said...

ko tak faham hati seorang ayah.nnt ko ada anak ko tau ar.

February 25, 2011 at 12:22 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home